Πώς οι branded συσκευασίες θα βοηθήσουν την επιχείρησή σου να δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες σου! 

Μία αθώα και αγαπημένη συνήθεια των παιδικών μας χρόνων, όπως το άνοιγμα ενός δώρου, στην ενήλικη ζωή έχει πάρει viral διαστάσεις, έχει μετονομαστεί σε «unboxing experience» και έχει αποκτήσει τέτοια δύναμη που μπορεί να εκτοξεύσει ή να καταστρέψει τη φήμη ενός brand. Ανεξάρτητα αν το unboxing γίνεται κεκλεισμένων των θυρών ή μπροστά στην κάμερα ενός influencer, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η συσκευασία στην οποία ο καταναλωτής παραλαμβάνει την παραγγελία του, αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες που καθορίζουν τη σχέση καταναλωτή-brand.

Πόσο μάλλον στον χώρο του e-commerce όπου η φυσική σχέση μεταξύ καταναλωτή και brand δεν μπορεί να υπάρξει και δεν μπορεί να προσφέρει δυνατότητες ουσιαστικής σύνδεσης. Δεν πρέπει ωστόσο να ξεχνάμε ότι οι συνθήκες αλληλεπίδρασης μεταξύ καταναλωτή και brand σε ένα φυσικό κατάστημα έχουν αλλάξει ριζικά. Η εμπειρία του καταναλωτή έχει επιφορτιστεί με αρνητικά συναισθήματα από την πρώτη στιγμή που εισέρχεται στο κατάστημα καθώς η άλλοτε ελεύθερη μετακίνηση έχει παρεμποδιστεί από περιορισμούς και ελέγχους.

Φυσικά καταστήματα και e-shops καλούνται να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των υποψήφιων πελατών τους σε πιο δυσμενείς συνθήκες και με σαφώς πιο έντονο ανταγωνισμό.

Υπάρχουν αρκετά μυστικά για να ξεπεράσεις τον ανταγωνισμό και να δημιουργήσεις τις απαραίτητες συνθήκες για να σε μνημονεύουν οι πελάτες σου, εμείς όμως εδώ θα αναφερθούμε στο branded packaging, μία must-have τάση των τελευταίων χρόνων, που πολλοί συνάδερφοί σου επιλέγουν να ξεχνούν.

Και αν αναρωτιέσαι ποιες επιλογές έχεις όσον αφορά στη συσκευασία των παραγγελιών σου, με μία περιήγηση στα προϊόντα μας θα καταλάβεις ότι όσο έχεις διάθεση να κάνεις τη διαφορά τόσο περισσότερες λύσεις ξεδιπλώνονται μπροστά σου. Στη συνέχεια παρουσιάζουμε κάποιες αποτελεσματικές λύσεις για branded συσκευασίες που θα βοηθήσουν το brand σου να μείνει χαραγμένο στη μνήμη των πελατών σου για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά από την τελευταία τους παραγγελία.

1. Χάρτινες Τσάντες

Ιδανικές για κάθε φυσικό ή online κατάστημα, οι χάρτινες τσάντες που φέρουν κάποια χαρακτηριστικά του brand σου όπως το λογότυπο ή το slogan σου, με τα χρώματα και τη γραμματοσειρά σου, βοηθούν τον πελάτη σου να σε μνημονεύει κάθε φορά που τις χρησιμοποιεί. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι για τους καταναλωτές οι τσάντες αυτές φυλάσσονται για καιρό, αποκτούν νέα χρήση σε ανύποπτο χρόνο και μεταφέρονται από χέρι σε χέρι. Υπάρχει πιο οικονομικός τρόπος διαφήμισης;

2. Courier Bags

Ας πάρουμε την παρακάτω διαπίστωση ως ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Ο online καταναλωτής δεν επιθυμεί να λαμβάνει την παραγγελία του σε αδιάφορες, κακής ποιότητας και ταλαιπωρημένες συσκευασίες. Σκέψου το από τον εαυτό σου. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες (πηγή: GWP), το 52% των online καταναλωτών που λαμβάνει την παραγγελία του σε branded συσκευασίες αναφέρει ότι είναι πιο πιθανό να επιστρέψει στο e-shop για μελλοντικές αγορές ενώ το 60% αυτών διαμορφώνει την άποψή του για το brand από τη συσκευασία. Επένδυσε σε προσεκτικά σχεδιασμένες courier bags που είναι ισάξιες της φήμης του brand σου και αποδεικνύουν ότι είσαι μία εταιρεία που νοιάζεται για τον πελάτη της. Και ναι, μόλις απέκτησες πιστό και επαναλαμβανόμενο κοινό.

3. Thank You Notes

Θεωρούνται αναπόσπαστο μέρος των συσκευασιών σου και ενδεικτική ενέργεια του σεβασμού που δείχνεις στον πελάτη που προτίμησε εσένα έναντι του ανταγωνισμού. Δεν πρέπει να λειτουργεί ως ένα έξτρα άγχος για σένα αλλά ως ένα οικονομικό marketing εργαλείο για να επιβραβεύσεις τους πελάτες σου για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο brand σου. Feel free να σκεφτείς και να γράψεις το πιο eye-catching μήνυμα.

4. Κουτιά 

Όταν σκεφτόμαστε δώρα συνήθως έρχονται στο μυαλό μας εικόνες από όμορφα κουτιά που ξεχωρίζουν για την αισθητική και το design τους. Προσωποποίησε το κουτί στο ύφος και το στυλ του δικού σου brand και πρόσφερε την ευκαιρία στον πελάτη σου να πει «wow» κατά τη διάρκεια του unboxing. Είτε θέλεις να τονίσεις την eco-friendly συνείδηση του brand σου είτε τον chic and elegant χαρακτήρα σου, ένα προσεγμένο κουτί μπορεί να σου δώσει μία αποτελεσματική λύση.

5. Κορδέλες

Και αφού έχεις επενδύσει σε ένα branded κουτί, πρόσθεσε ένα επιπλέον βήμα ενθουσιασμού στην unboxing εμπειρία του πελάτη σου με μία branded κορδέλα. Εντείνει την ανυπομονησία του πελάτη σου, ενισχύει την αγωνία του και μετατρέπει τη διαδικασία ανοίγματος του δώρου/παραγγελίας του σε μία μοναδική εμπειρία.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος του καταστήματός σου και το είδος των προϊόντων σου, στην Packit up θα βρεις ποιοτικές και συγχρόνως οικονομικές λύσεις για να δημιουργήσεις τις δικές σου branded συσκευασίες. Οι άνθρωποί μας, με χρόνια εμπειρία στον χώρο των συσκευασιών, βρίσκονται στη διάθεσή σου για να σε καθοδηγήσουν και να αποτυπώσουν τη φαντασία σου σε τσάντες, κουτιά, αυτοκόλλητα, πουγκιά, κορδέλες κ.α.

Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας για να συζητήσουμε τις απεριόριστες δυνατότητες που έχεις και να σχεδιάσουμε μία συσκευασία που θα σε ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και θα κάνει τους πελάτες σου να μην σε ξεχάσουν ποτέ.