Οι εορταστικές συσκευασίες είναι απαραίτητες για τη συνολική εμπειρία των πελατών σας, αλλά για να εξασφαλίσετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις σε απόθεμα, χρειάζεται να προετοιμαστείτε εγκαίρως για τους δύο πιο απαιτητικούς μήνες της χρονιάς.

Τον Νοέμβριο και για περίπου δύο μήνες ξεκινάει η πιο ενεργή περίοδος του χρόνου για κάθε επιχείρηση λιανικής. Από τις mid-season sales και την Black Friday έως τα Χριστούγεννα, οι καταναλωτές έχουν αρκετές αφορμές για να προβούν στην αγορά προϊόντων σε προνομιακές τιμές ή να αναζητήσουν στα φυσικά καταστήματα ή online τα δώρα τους για τους αγαπημένους τους.

Από το 2020, η Cyber Moday έχει γίνει η πιο ενεργή ημέρα στον παγκόσμιο ηλεκτρονικό εμπόριο, με σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερες πωλήσεις από μια μέση ημέρα του χρόνου ενώ η Black Friday είναι η δεύτερη πιο ενεργή ημέρα στο ηλεκτρονικό εμπόριο (πηγή: Logsta). Οι καταναλωτές ξοδεύουν 6,9% περισσότερο κατά τη διάρκεια της Black Friday και της Cyber Monday και 6,5% κατά την εορταστική περίοδο (πηγή: Global Data).

Όσο πλησιάζουμε σε αυτή την τόσο έντονη αγοραστικά περίοδο του χρόνου, επιχειρήσεις όλων των κλάδων και τομέων ξεκινούν την προετοιμασία τους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις και ανάγκες των πελατών τους.

Ως εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο της συσκευασίας, κατανοούμε τη σημασία της έγκαιρης προετοιμασίας με την επιλογή των κατάλληλων συσκευασιών. Ποιος μήνας είναι λοιπόν ο κατάλληλος για να ξεκινήσετε να προετοιμάζεστε για αυτή την περίοδο; Οι επαγγελματίες που θέλουν να είναι πανέτοιμοι για τις αγοραστικές ανάγκες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, κάνουν τις παραγγελίες τους σε συσκευασίες τον Οκτώβριο.

Γιατί είναι λοιπόν απαραίτητο να ξεκινήσετε τον Οκτώβριο την προετοιμασία στην επιλογή των κατάλληλων συσκευασιών;

1. Αποφεύγετε τον «πανικό» του last-minute

«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» λέει η λαϊκή ρήση που βρίσκει εφαρμογή και στην προετοιμασία των συσκευασιών σας για την peak season του χρόνου. Προνοώντας για την παραγγελία των κατάλληλων συσκευασιών αποφεύγετε το άγχος της τελευταίας στιγμής και εξασφαλίζετε ότι θα έχετε εγκαίρως τις συσκευασίες που χρειάζεστε για να εξυπηρετήσετε τους πελάτες σας

2. Παίρνετε σωστές αποφάσεις βασισμένες σε δεδομένα

Η έγκαιρη προετοιμασία σας δίνει το πλεονέκτημα του χρόνου προκειμένου να πάρετε σωστές αποφάσεις βασισμένες στα δεδομένα της επιχείρησής σας. Έχετε το περιθώριο να αναλύσετε και να αξιολογήσετε τις αγοραστικές τάσεις των πελατών σας από προηγούμενες  χρονιές και σας βοηθάει να παραγγείλετε τις σωστές ποσότητες για την επιχείρησή σας. Πολλές φορές, η βιασύνη των επαγγελματιών να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της περιόδου τους οδηγεί είτε να παραγγείλουν πολύ περισσότερες συσκευασίες προβαίνοντας σε περιττά έξοδα ή λιγότερες συσκευασίες αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των πελατών τους. Με τη σωστή προετοιμασία εξασφαλίζετε τη βέλτιστη λύση για τη βιωσιμότητα της επιχείρησής σας και την ικανοποίηση των πελατών σας.

3. Έχετε χρόνο να διορθώσετε πιθανά «λάθη»

 Ακόμα και αν έχετε προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να έχετε κάνει κάποιο λάθος στην παραγγελία σας που θα χρειαστεί να διορθώσετε. Έτσι λοιπόν, με την έγκαιρη προετοιμασία θα έχετε τον απαραίτητο χρόνο να προβείτε σε διορθωτικές κινήσεις και να αποκτήσετε τις συσκευασίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της επιχείρησής σας και των πελατών σας.

4. Δίνετε σωστές προτεραιότητες ανάλογα με την περίοδο

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της προετοιμασίας, ενώ ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος αποτελούν τους μήνες όπου η προτεραιότητά σας θα πρέπει να είναι οι πελάτες σας, οι παραγγελίες, το απόθεμα των προϊόντων και οι αγοραστικές ανάγκες των καταναλωτών.  Είναι σημαντικό λοιπόν να παραμείνετε συγκεντρωμένοι σε αυτές τις προτεραιότητες και να μην αφήσετε παράπλευρα θέματα, όπως η επιλογή συσκευασιών, να επηρεάσουν τις προτεραιότητές σας.

Στην Packitup είμαστε δίπλα σας σε κάθε βήμα κατά την επιλογή των κατάλληλων εορταστικών συσκευασιών με προτάσεις που ικανοποιούν κάθε σας ανάγκη. Η ομάδα μας βρίσκεται στη διάθεσή σας για να σας προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις που θα «ντύσουν» όμορφα τις αγορές των πελατών σας και θα δώσουν υπεραξία στα προϊόντα σας. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα, για να είσαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα.