Οι τάσεις συσκευασίας που θα κυριαρχήσουν το 2022 και σε καλούν να επανεξετάσεις το packaging της επιχείρησής σου.  

Έχει έρθει η στιγμή να ασχοληθείς πιο ενεργά και δυναμικά με τον σχεδιασμό των συσκευασιών της επιχείρησής σου καθώς έχεις πλέον αντιληφθεί ότι μπορούν να ενισχύσουν τη φήμη σου, να δημιουργήσουν μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες σου και να λειτουργήσουν ως το ανταγωνιστικό σου πλεονέκτημα.

Οι εποχές που οι συσκευασίες δεν ήταν τίποτε περισσότερο παρά ένας αναγκαίος τρόπος για να αποσταλεί η παραγγελία στους πελάτες σου, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι νέες τάσεις συσκευασίας, αποδεικνύουν ότι τόσο η πανδημία των τελευταίων δύο χρόνων όσο και η ραγδαία αύξηση του ecommerce έχουν αλλάξει σημαντικά και τη συμπεριφορά των επιχειρήσεων απέναντι στις συσκευασίες που καλούνται να χρησιμοποιήσουν. Παράλληλα, έχουν αλλάξει και τις απαιτήσεις των καταναλωτών που δίνουν περισσότερη βαρύτητα στις ενέργειες της εκάστοτε επιχείρησης, με το packaging να αποτελεί σημαντικό μέρος αυτών.

Στο άρθρο αυτό, θα ανακαλύψεις τις πιο hot τάσεις συσκευασίας για το 2022 που πρέπει να αξιολογήσεις πριν προχωρήσεις στο σχεδιασμό του «packaging» για την επιχείρησή σου, είτε κινείσαι αποκλειστικά στο online περιβάλλον είτε συνδυάζεις φυσική με online παρουσία.

Η δύναμη του Unboxing

Για να κερδίσεις νέους πελάτες, χωρίς κόστος

Το unboxing δεν το γνωρίσαμε τη χρονιά που μας πέρασε, έχει εισβάλει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, κατακτώντας σημαντική θέση στο περιεχόμενο που κοινοποιείται από τους χρήστες στο διαδίκτυο. Το 2022, με τους χρήστες να ξοδεύουν ολοένα και περισσότερο χρόνο στα social media (source: SEPE) και με τις ηλεκτρονικές παραγγελίες να αυξάνονται διαρκώς, το unboxing αναμένεται να πρωταγωνιστήσει ξανά. Οι χρήστες αναζητούν να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία, όταν παραλαμβάνουν την παραγγελία τους, την οποία θα θέλουν να την μοιραστούν με το κοινό τους στα social media.

Παράλληλα, όμως, το το 95% των καταναλωτών αναφέρει ότι θα μοιραστεί και μία κακή unboxing εμπειρία, και αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν θέλεις (source: Zendesk).

Δημιούργησε branded συσκευασίες που μεταφέρουν το μήνυμά σου και προσωποποίησε τη συσκευασία σου με ένα “thank you note” που θα δώσει επιπλέον αξία στον πελάτη σου. Και που ξέρεις, ίσως να είσαι εσύ το next big thing στα unboxing videos που θα κυριαρχήσουν στα social media το 2022.

Βιώσιμες Συσκευασίες

Για να είσαι στις top προτιμήσεις των πελατών σου

Με την πανδημία να είναι ο πρωταγωνιστής στις ζωές μας τα τελευταία δύο χρόνια, οι καταναλωτές έχουν ευαισθητοποιηθεί σε θέματα υγείας και ασφάλειας, ενώ επιβραβεύουν, με την προτίμησή τους, επιχειρήσεις με οικολογική συνείδηση. Σε έρευνα του Nosto, το 75% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι προτιμά συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον, ενώ σύμφωνα με το 2021 Global Buying Green Report το 67% των καταναλωτών θεωρεί σημαντικό τα προϊόντα να έρχονται σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις συσκευασίες που είναι φιλικές προς το περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, είναι φτιαγμένες με ανακυκλώσιμα ή ανανεώσιμα υλικά και έχουν ως στόχο τη βελτιστοποίηση της ενέργειας και των υλικών.

Branded Συσκευασίες

Για να δημιουργήσεις πιστό κοινό

Η στροφή προς το D2C επιχειρηματικό μοντέλο, που θέλει τις εταιρείες να εστιάζουν στις άμεσες και απευθείας πωλήσεις και τους καταναλωτές να προχωρούν σε αγορές από την ίδια την εταιρεία, αποδεικνύει ότι οι καταναλωτές αναζητούν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με το εκάστοτε brand. Παράλληλα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το 52% των online καταναλωτών που λαμβάνει την παραγγελία του σε branded συσκευασίες αναφέρει ότι είναι πιο πιθανό να επιστρέψει στο κατάστημα για μελλοντικές αγορές ενώ το 60% αυτών διαμορφώνει την άποψή του για το brand από τη συσκευασία (source: drupa).

Μέσα από συσκευασίες που φέρουν κάποια χαρακτηριστικά του brand σου και μεταφέρουν τα μηνύματά σου, ενισχύεις τη φήμη της επιχείρησής σου, οι πελάτες σου σε γνωρίζουν καλύτερα, σε εμπιστεύονται και τελικά δημιουργείς μαζί τους μακροχρόνιες σχέσεις. Από χάρτινες ή courier bags έως αυτοκόλλητα, κορδέλες και χαρτιά αφής, έχεις πολλές και διαφορετικές επιλογές που θα σε βοηθήσουν να μείνεις χαραγμένος στη μνήμη των πελατών σου.

Δώσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις τάσεις συσκευασίας για το 2022 όταν έρθει η στιγμή να δημιουργήσεις το δικό σου, ξεχωριστό packaging για την επιχείρησή σου. Η ομάδα της PackitUp βρίσκεται στο πλευρό σου σε κάθε στάδιο δημιουργίας μίας συσκευασίας, από τη σύλληψη έως την υλοποίηση, προκειμένου να σου προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες σου. Επικοινώνησε μαζί μας για να σου λύσουμε κάθε απορία αλλά και για να σε ενημερώσουμε για τους διαθέσιμους τρόπους να δημιουργήσεις μοναδικές σχέσεις με τους πελάτες σου, μέσα από τις συσκευασίες σου.