Όταν σκέφτεσαι Χριστούγεννα, η πρώτη εικόνα που ενδεχομένως σου έρχεται στο μυαλό είναι αυτή του Αϊ Βασίλη φορτωμένο δώρα στον κατακόκκινο σάκο του. Σε αυτήν την εικόνα που μόλις έπλασες στη φαντασία σου, δώσε προσοχή στα δώρα. Τι παρατηρείς;

Για να μην σε ταλαιπωρούμε, σου λέμε λοιπόν, ότι τα δώρα είναι όμορφα συσκευασμένα, περιποιημένα και εναρμονισμένα με το εορταστικό κλίμα της περιόδου. Όλα τα προϊόντα έχουν τοποθετηθεί σε υπέροχα κουτιά, έχουν τυλιχθεί με χριστουγεννιάτικο χαρτί και οι πολύχρωμες κορδέλες έχουν την τιμητική τους. Αυτή είναι άλλωστε και η εικόνα των δώρων που έχουμε ανάγκη κάτω από το χριστουγεννιάτικό μας δέντρο.

Πώς και γιατί σε αφορούν εσένα, ως επιχειρηματία, όλα τα παραπάνω; Αναλύουμε στη συνέχεια γιατί τα Χριστούγεννα είναι η κατάλληλη περίοδος για να επενδύσεις σε μία εορταστική custom συσκευασία και γιατί πρέπει να προνοήσεις όσο πιο άμεσα γίνεται.

1. Αύξηση των πωλήσεων

Πώς σχετίζεται η αύξηση των πωλήσεων με μία εορταστική custom συσκευασία; Σε μία εποχή που αρκετοί επιχειρηματίες αγνοούν την εμπορική αξία του «custom packaging» και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν, κάνε τη διαφορά, ξεπέρασε τον ανταγωνισμό και δες τις πωλήσεις σου να εκτοξεύονται επενδύοντας στο “custom εορταστικό packaging”.

 Κι αν κατά τη διάρκεια του χρόνου, οι καταναλωτές μπορεί να κάνουν τα «στραβά μάτια» στη συσκευασία που θα παραλάβουν την παραγγελία τους, δεν ισχύει το ίδιο κατά την περίοδο των εορτών. Τα Χριστούγεννα οι πελάτες σου δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη συσκευασία των αγορών τους.  Σημείωσε μάλιστα ότι «το 52% των καταναλωτών που έχει παραλάβει την παραγγελία του σε custom συσκευασία, ισχυρίζεται ότι είναι πιο πιθανό να επιστρέψει στην ίδια επιχείρηση για μελλοντικές αγορές» (πηγή: GWP).

2. Ενίσχυση της φήμης σου

Σίγουρα από την πλευρά σου έχεις κάνει όσες διαφημιστικές ενέργειες αντέχει το budget σου για προωθήσεις τα προϊόντα σου. Μπορείς όμως να ενισχύσεις τη φήμη σου και να προσεγγίσεις ένα ευρύτερο κοινό μέσα από την custom εορταστική συσκευασία σου. Πώς; μέσα από την εμπειρία του «unboxing».

Ένας ικανοποιημένος πελάτης που θα ενθουσιαστεί με τη συσκευασία στην οποία θα παραλάβει την αγορά του, είναι πολύ πιθανόν να μοιραστεί την εμπειρία του στα social media και με τη σειρά του να επηρεάσει τους ακόλουθούς του. Πρόσφατες έρευνες αποκαλύπτουν ότι το «40% των καταναλωτών που έχει παραλάβει την παραγγελία του σε custom συσκευασία, θα μοιραστεί τουλάχιστον μία φωτογραφία στα social media»(πηγή: Dotcom Distribution). Ποιος δεν θέλει κάποια έξτρα λεπτά δημοσιότητας;

Και αφού είδαμε ότι από την επένδυση σε μία custom συσκευασία μπορείς να επιτύχεις τους δύο πλέον σημαντικούς στόχους κάθε επιχείρησης: brand awareness και πωλήσεις, ήρθε η στιγμή να κατανοήσουμε γιατί το 76% των brands προετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα από τον Οκτώβριο έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Ο Νοέμβριος περιλαμβάνει ένα σύντομο δεκαπενθήμερο εκπτώσεων, την αγαπημένη στους καταναλωτές “Black Friday” και την “Cyber Monday”. Τρεις περιόδους δηλαδή που απαιτούν το 100% της προσοχής σου και επομένως δεν αφήνουν χρόνο για να ασχοληθείς με την εορταστική προετοιμασία. Με το τέλος του Νοεμβρίου, ξεκινάει άμεσα η εορταστική περίοδος και αν δεν έχεις ήδη προετοιμαστεί κατάλληλα, οι πελάτες σου θα παραγγέλνουν τα πρώτα χριστουγεννιάτικα δώρα τους και δυστυχώς εσύ δεν θα έχεις εορταστική συσκευασία για την αποστολή τους. Και θυμήσου, οι καταναλωτές ζητούν ωραία και εορταστικά πακέτα.

Φέτος βέβαια υπάρχει ένας ακόμα καθοριστικός παράγοντας για να ξεκινήσεις έγκαιρα την προετοιμασία σου. Οι καταναλωτές φέρουν την άσχημη εμπειρία των φοβερών καθυστερήσεων στην παράδοση των παραγγελιών τους από την προηγούμενη χρονιά και για τον λόγο αυτό θα αποφύγουν τις αγορές της τελευταίας στιγμής.  Ποιος χρειάζεται άλλωστε ένα δώρο που θα φτάσει την καινούργια χρονιά; Αυτή η συνθήκη βέβαια απαιτεί από εσένα να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να ανταποκριθείς στις ανάγκες των πελατών σου.

Και πώς θα το καταφέρεις αυτό;

Στην PackItup θα βρεις καινοτόμες ιδέες και έξυπνες λύσεις για να προσφέρεις προσωποποιημένες συσκευασίες στους πελάτες σου. Είμαστε στη διάθεσή σου για να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία στα προϊόντα σου και να σου παρέχουμε και αυτή τη χρονιά μοναδικές επιλογές άμεσα, έγκαιρα  και σε προσιτές τιμές. Αν το πνεύμα των Χριστουγέννων σε καλεί, επικοινώνησε μαζί μας.