Το packaging που χρησιμοποιείτε για τα προϊόντα σας είναι πολύ πιο σημαντικό για την μακροχρόνια ευημερία και ανάπτυξη της επιχείρησής σας, από ό,τι μπορεί να φαντάζεστε. Το ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον μεταξύ των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, απαιτεί ενέργειες που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε. Το ποιοτικό custom packaging είναι ο πιο έξυπνος, γρήγορος και οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να δώσετε στο brand σας, κυρίαρχη θέση στην αγορά.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

1.    Το custom packaging δημιουργεί μια υπέροχη πρώτη εντύπωση στους πελάτες.
Εάν προσφέρετε παρόμοια είδη προϊόντων με τους ανταγωνιστές σας, τότε μια ελκυστική, προσωποποιημένη συσκευασία είναι το κατάλληλο μέσο για να προσελκύσετε και να διατηρήσετε την προσοχή των καταναλωτών στο brand σας. Εκμεταλλευτείτε την οπτική φύση των ανθρώπων, οι οποίοι τείνουν να θυμούνται τις παραδόσεις που συσκευάστηκαν με έναν αισθητικά πιο ευχάριστο τρόπο από τις άλλες.

2.    Το custom packaging δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες, να μοιραστούν ένα κομμάτι του brand σας στα Social Media.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν τρόπο ζωής για ένα μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού. Δημιουργήστε προσωποποιημένες, ελκυστικές συσκευασίες, που θα ωθήσουν τους πελάτες σας να μοιραστούν τις unboxing εμπειρίες τους στα social media. Αυτή η ισχυρή μορφή έμμεσης διαφήμισης, είναι πολύ πιθανό να παρακινήσει και άλλα άτομα να αγοράσουν από την επιχείρησή σας.

3.    Το custom packaging αναδεικνύει τον χαρακτήρα των προϊόντων σας.
Το custom packaging αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο μάρκετινγκ για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση, καθώς μέσω αυτού μπορεί να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ο μοναδικός χαρακτήρας των εκάστοτε προϊόντων. Είτε θέλετε να παρουσιάζετε τα προϊόντα ως «υψηλής ποιότητας» είτε ως «eco-friendly», είτε ως μυστηριώδη ή παιχνιδιάρικα.. μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε μια προσωποποιημένη συσκευασία για αυτόν τον σκοπό. Μέσω ενός συνδυασμού σωστών χρωμάτων και υλικών, καθώς και της τοποθέτησης διαφορετικών στοιχείων και με διαφορετικές διαδικασίες εκτύπωσης, σας δίνετε η δυνατότητα να παρέχετε στην επιχείρησή σας το απόλυτο εργαλείο μάρκετινγκ για την προώθηση του brand και των προϊόντων σας.

4.    Το custom packaging αποτελεί ένα σημαντικό σημείο επαφής με τους πελάτες σας.
Είτε έχετε ένα φυσικό, είτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, η συσκευασία αποτελεί ένα σημαντικό «touchpoint» που συνδέει την επιχείρηση με τους πελάτες. Ειδικά στο e-commerce η σημασία του packaging πολλαπλασιάζεται, καθώς είναι δύσκολη η δημιουργία προσωπικών σχέσεων με τους πελάτες χωρίς αλληλεπίδραση πρόσωπο με πρόσωπο. Επιπλέον, η φάση μετά την αγορά αποτελεί συχνά το πιο παραμελημένο μέρος του αγοραστικού ταξιδιού των καταναλωτών, εφόσον η συναλλαγή έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Ωστόσο, αυτή είναι η ευκαιρία σας να διασφαλίσετε ότι η τελική εντύπωση των πελατών σας για το brand σας θα είναι ιδιαίτερα θετική! Προσφέροντάς τους μια εντυπωσιακή επώνυμη συσκευασία, δείχνετε έμπρακτα ότι ενδιαφέρεστε για τη συνολική αγοραστική τους εμπειρία, χαρίζοντάς τους το αίσθημα του να νιώθουν ξεχωριστοί.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν, πως η επένδυση στο ιδανικό custom packaging βοηθά σημαντικά τις μικρές επιχειρήσεις να ξεχωρίζουν από τους ανταγωνιστές τους, να αυξάνουν την αναγνωσιμότητα της επωνυμίας τους και να προσελκύουν νέους πελάτες. Στο Pack It Up θα βρείτε τις καλύτερες επιλογές, για να δημιουργήσετε ένα ονειρικό, προσωποποιημένο packaging για την επιχείρησή σας.