Η τάση των τελευταίων χρόνων που συνδέει τη συσκευασία ενός προϊόντος με τη διαφήμιση (package και advertising), ονομάζεται packvertising και έχει στόχο να ενισχύσει τη φήμη της επιχείρησής σου, να προσελκύσει με έξυπνο και συνάμα οικονομικό τρόπο το κοινό σου, και τελικά να το εμπνεύσει προκειμένου να προχωρήσει σε αγορά.

Ως επιχειρηματίας, marketing expert ή sales oriented επαγγελματίας, γνωρίζεις ότι έχεις στη διάθεσή σου μία σειρά από διαφημιστικά εργαλεία για την προβολή και προώθηση των προϊόντων σου. Η αποτελεσματικότητα των παραδοσιακών μέσων διαφήμισης διαρκώς δοκιμάζεται, ιδιαίτερα με την διείσδυση του διαδικτύου, ενώ η online διαφήμιση γίνεται ολοένα και πιο απαιτητική καθώς πρέπει να ξεπεράσει εμπόδια όπως την αύξηση των ad blockers, τα δυνατά budget των ανταγωνιστών και τη συνεχή αξιολόγηση και βελτιστοποίηση των διαφημίσεων, που μεταφράζεται σε χρήμα, χρόνο και ανθρώπινους πόρους.

Από την άλλη πλευρά, η άνθιση του packvertising υποδηλώνει την τάση των σύγχρονων επιχειρήσεων που δεν διαθέτουν budget για μεγάλες marketing campaigns, να σκεφτούν “out of the box” και να ανακαλύψουν διαφορετικούς διαφημιστικούς τρόπους που μπορούν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα με λιγότερο κόστος και γιατί όχι με λιγότερο κόπο.

Τι σημαίνει packvertising στην πράξη;

Το packvertising δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη συσκευασία ενός προϊόντος μέσα από την οποία προβάλλεται η εκάστοτε επιχείρηση, με τρόπο δημιουργικό, προκειμένου να δημιουργήσει θετικά συναισθήματα στον καταναλωτή που θα παραλάβει την παραγγελία του και επομένως θα ενισχύει τη συνολική εμπειρία του (customer experience).

Ήρθε η στιγμή να ξεχάσεις τις “one-size-fits-all” συσκευασίες που χρησιμοποιούνται απλώς ως «άψυχα» αντικείμενα που συνοδεύουν την παραγγελία του πελάτη σου και να τις αντιμετωπίσεις ως τον δημιουργικό σου καμβά. Μέσα από τη συσκευασία, σου δίνεται η ευκαιρία να  επικοινωνήσεις την επιχείρησή σου, τα μηνύματά σου και να αφήσεις μία θετική εντύπωση, προσθέτοντας έξτρα αξία στον πελάτη σου.

Η συσκευασία λοιπόν, μετατρέπεται σε ένα ισχυρό διαφημιστικό εργαλείο που προωθεί τη διαδραστική εμπειρία καταναλωτή-συσκευασίας. Σε μία εποχή, που η φυσική επαφή του καταναλωτή με το εκάστοτε brand περιορίζεται διαρκώς, η συσκευασία είναι μία μοναδική ευκαιρία να αναπληρώσεις αυτή τη χαμένη διαζώσης εμπειρία.  

Αυτή τη μοναδική, θετική εμπειρία με το brand, ο πελάτης σου θα θέλει στη συνέχεια να την μεταφέρει μέσα από οπτικοακουστικό υλικό και στα social media, δίνοντάς σου την ευκαιρία να διαφημιστείς, δωρεάν, σε ένα ευρύτερο κοινό, τους αυριανούς σου πελάτες.

Καλείσαι λοιπόν να επενδύσεις στη δημιουργία ελκυστικών συσκευασιών που ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία τους και διαφοροποιούνται από τον ανταγωνισμό σου. Μπορείς να δημιουργήσεις συσκευασίες που ανταποκρίνονται στο είδος και το ύφος της επιχείρησής σου, είτε επιδιώκεις μία πιο παιχνιδιάρικη και με έντονα χρώματα προσέγγιση είτε θέλεις να μεταδόσεις ένα πιο κομψό, εκλεπτυσμένο και chic ύφος.

Στην pack it up προσφέρουμε ολοκληρωμένες, προσωποποιημένες λύσεις για όλες σου τις ανάγκες. Αξιοποιώντας τα υπερσύγχρονα μηχανήματα και την μεγάλη εμπειρία μας, παράγουμε μοναδικές συσκευασίες δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στα προϊόντα σου. Ιδανικά μας η ποιότητα, η ταχύτητα και η πλήρης υποστήριξη χωρίς κρυφά κόστη για την εκπλήρωση των αναγκών σου. Σε προσκαλούμε να αναδείξεις την δημιουργικότητα σου και να σχεδιάσεις μαζί μας τέλεια προϊόντα συσκευασίας!