Η συγκλονιστική ανάπτυξη του e-commerce εμπορίου έχει αποδεδειγμένα αναδείξει τα προϊόντα που χρησιμοποιούν στοχευμένο branding. Και ειδικά όταν αναφερόμαστε στα fashion stores, όπου ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και μακροχρόνιος μέχρι το τελικό brand awareness, τότε σύμμαχός τους σε αυτό τον αγώνα είναι το καλό branding στη συσκευασία!

 

Η συσκευασία ως στρατηγική επικοινωνίας

Ο μοντέρνος σχεδιασμός της συσκευασίας αποτελεί πρόκληση για κάθε brand. Και ειδικά στον απαιτητικό χώρο της μόδας, κάθε εταιρεία πρέπει να προσφέρει στο κοινό εμπειρίες που να ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Οι ακριβές υφές και τα εκλεκτά υφάσματα, τα ιδιαίτερα κοψίματα, τα εκκεντρικά χρώματα και τα αξεσουάρ δεν αρκούν πλέον στον πελάτη. Ο καταναλωτής αναζητά ολοκληρωμένη αγοραστική εμπειρία, η οποία έχει ως αφετηρία τη συσκευασία!

Στόχος της συσκευασίας, όταν αναφερόμαστε στον κόσμο της μόδας, είναι να κατακτήσει την τέχνη της επικοινωνίας, να μεταδώσει τις αξίες και το όραμα της εταιρικής ταυτότητας και να κάνει τον πελάτη να αισθανθεί μοναδικός!

Στο fashion branding, η συσκευασία, τα υλικά και ο σχεδιασμός δίνουν προβάδισμα σε μία μάρκα. Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι μια ελκυστική συσκευασία μαγνητίζει τα βλέμματα όσων δεν γνωρίζουν την εταιρεία, αλλά κι ότι η ίδια η εταιρεία δηλώνει μέσω της συσκευασίας το στίγμα της, αφήνει το αποτύπωμά της, κάτι που τη διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό.

 

Συσκευασίες και υλικά που θα σας ξεχωρίσουν από τους ανταγωνιστές σας

Παραπάνω αναφέραμε τη συσκευασία ως μέσο marketing και επικοινωνίας. Τώρα θα δούμε πιο αναλυτικά κάποιες βασικές επιλογές στα υλικά της συσκευασίας ανάλογα με τον χαρακτήρα κάθε fashion store.

Χάρτινη τσάντα: επιλέγεται κυρίως από fashion stores που έχουν υιοθετήσει μια πιο eco friendly προσέγγιση, που θέλουν να προβάλουν μέσα από τη συσκευασία τους την απλότητα, τη λιτότητα και ένα πιο ανάλαφρο και ήπιο εταιρικό προφίλ. Με στριφογυριστή λαβή ή κορδόνι και με εκτύπωση του λογοτύπου σε ασπρόμαυρη ή πολύχρωμη εκτύπωση, η χάρτινη τσάντα είναι μία κλασική, σίγουρη και οικονομική πρόταση, που με την κατάλληλη επεξεργασία δεν περνάει απαρατήρητη.

Χάρτινη τσάντα με πλαστικοποίηση: εξαιρετική επιλογή για fashion stores που θέλουν να αναδείξουν ένα πιο έντονο και δυναμικό προφίλ. Η πλούσια ποικιλία στους χρωματικούς συνδυασμούς, με ματ ή γυαλιστερή πλαστικοποίηση, επιτρέπει μεγάλη ελευθερία, δημιουργεί παιχνιδιάρικο και πιο εκκεντρικό στιλ και προωθεί έναν έντονο και δυναμικό χαρακτήρα.

Χάρτινη τσάντα πολυτελείας: πρόκειται για τσάντες από χαρτί υψηλής ποιότητας και αντοχής, που συνοδεύονται από ιδιαίτερες λεπτομέρειες, όπως η κορδέλα ή η εκτύπωση θερμοτυπίας, για fashion stores που θέλουν να αναδείξουν έναν πολυτελή και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα, με διακριτικές και elegant λεπτομέρειες. Το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό και μια τέτοια συσκευασία σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους απαιτητικούς αγοραστές.

Χαρτί αφής: το χαρτί αφής ήρθε για να προστατεύσει τα ρούχα, να τα αγκαλιάσει και να δημιουργήσει την απόλυτη εμπειρία unboxing. Είτε ως συνοδευτικό σε τσάντα από το φυσικό κατάστημα είτε σε e-commerce κουτί, το χαρτί αφής χαρίζει πρόσθετη αίσθηση πολυτέλειας. Τo χαρτί περιτυλίγματος δεν κάνει απλώς τη συσκευασία πιο ελκυστική. Γίνεται εργαλείο που προσθέτει αληθινή αξία σε ένα προϊόν. Εάν δεν είχατε σκεφτεί να το χρησιμοποιήσετε ως έξτρα επένδυση για την προώθηση του brand σας, τώρα ήρθε η ώρα να το κάνετε!

Αυτοκόλλητα & κορδέλες: αποτελούν πλέον αναπόσπαστα διακοσμητικά στοιχεία κάθε συσκευασίας. Τα αυτοκόλλητα ή μια εντυπωσιακή κορδέλα με ανάγλυφη αίσθηση, κάνουν ένα συνηθισμένο κουτί αναγνωρίσιμο και χαρίζουν έξτρα λάμψη σε μια απλή τσάντα. Επιπλέον, τα αυτοκόλλητα και οι κορδέλες μπορούν να σχεδιαστούν και να προσαρμοστούν στις εποχικές ανάγκες κάθε fashion store ώστε να κάνουν την εμπειρία του unboxing πιο συναρπαστική και πιο λαμπερή.

Κρεμάστρες: από τα πιο σημαντικά αξεσουάρ κάθε fashion store, οι κρεμάστρες πρέπει να είναι προσεγμένες, ανατομικές και λειτουργικές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι σχεδιασμένες ώστε να προσαρμόζονται και να αναδεικνύουν κάθε τύπο ρούχου. Με αυτό τον τρόπο ο καταναλωτής απολαμβάνει περισσότερο την αγοραστική εμπειρία, αφιερώνει περισσότερο χρόνο στις αγορές του και η προβολή των ρούχων γίνεται πιο ελκυστική. Είτε με υλικό τύπου ξύλο για εντυπωσιακό αποτέλεσμα, είτε βελούδινες για απόλυτη πολυτέλεια, ή σε πλαστικό με ανάγλυφη εκτύπωση του logo, οι customized κρεμάστρες αναδεικνύουν τη μοναδικότητα του brand σας.

 

Η αισθητική έχει πραγματικά σημασία όταν πρόκειται για την αγοραστική δύναμη του προϊόντος. Επενδύστε χρόνο για την επιλογή της κατάλληλης συσκευασίας σας και δημιουργήστε ιδιαίτερες αγοραστικές εμπειρίες για τους πελάτες σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σχεδιάσουμε τη συσκευασία που θα ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις σας!