Όπως γνωρίζουμε η δημιουργία ενός ισχυρού brand, ενισχύει σε σημαντικό βαθμό την κερδοφορία του. Το packaging αποτελεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα μάρκετινγκ που διατίθενται σήμερα στις επιχειρήσεις. Οι επώνυμες, ποιοτικές συσκευασίες θα έχουν πάντα μία ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα στοιχεία εκείνα που κερδίζουν την «καρδιά» των καταναλωτών σε σχέση με τις υπόλοιπες και θα αποτελούν σημείο αναφοράς για ολόκληρη την επιχείρηση. Ας δούμε λοιπόν, μερικούς τρόπους με τους οποίους το custom packaging μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της κερδοφορίας σας.

 

Εξασφαλίζει value for money

Ένα σπουδαίο πλεονέκτημα των προσωποποιημένων συσκευασιών είναι ότι μπορούν να συμβάλλουν στην άμεση αύξηση των κερδών σας μέσω της αύξησης του περιθωρίου κέρδους. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν βελτιώνεται τόσο σημαντικά η συνολική εμπειρία του πελάτη, δικαιολογείται και μία ενδεχόμενη αύξηση τιμής. Επιπλέον, μία προσωποποιημένη συσκευασία υψηλής ποιότητας είναι ικανή να δημιουργεί στους καταναλωτές μια θετικότερη αντίληψη για την αξία των προϊόντων σας, ως εκ τούτου είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα για να τα αποκτήσουν.

 

Ενισχύει το brand awareness & το brand loyalty

Η πραγματοποίηση μιας και μόνο πώλησης από τον ίδιο καταναλωτή δεν είναι κάτι με το οποίο μία επιχείρηση θα έπρεπε να είναι ικανοποιημένη. Ένα ισχυρό, αναγνωρίσιμο brand μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε loved brand με πιστούς φαν που επιστρέφουν ξανά και ξανά για να επαναλάβουν τις αγορές τους. Προφανώς όσο πιο γνωστή είναι η επωνυμία σας και όσο ποιοτικότερο το customer experience που προσφέρετε στους πελάτες σας, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η αύξηση των πωλήσεών σας. Αν θέλετε λοιπόν να δημιουργήσετε ένα brand που θα απολαμβάνει μαζική αναγνώριση από το κοινό, θα πρέπει να επενδύσετε σε ποιοτικό custom packaging για τα προϊόντα σας.

 

Εξισορροπεί το κόστος αποστολής

Επιλέγοντας ένα standard packaging για την επιχείρησή σας, είναι σχεδόν σίγουρο πως πολλές από τις ανάγκες των προϊόντων σας δεν θα καλυφθούν, δεδομένου ότι σπανίως τα προϊόντα μιας επιχείρησης έχουν το ίδιο μέγεθος ή σχήμα. Αυτό με μαθηματική ακρίβεια θα μεταφραστεί σύντομα σε επιπλέον κόστος που θα κληθείτε να επωμιστείτε σε περίπτωση βλάβης κατά τη μεταφορά των προϊόντων σας σε λάθος συσκευασία ή και από το επιπλέον βάρος που θα προστεθεί από τα περιττά μέρη της συσκευασίας κατά την αποστολή. Με μια ειδικά προσαρμοσμένη, προσωποποιημένη συσκευασία δεν θα έχετε να ανησυχείτε για τίποτα από τα παραπάνω. Αν και η διαφορά κόστους αποστολής και παράδοσης μπορεί να μην φαίνεται πολύ μεγάλη εξαρχής, καθώς η πιθανότητα ζημιών δεν φαντάζει τόσο μεγάλη, η συχνή αποστολή προϊόντων με custom packaging θα εξελιχθεί ευεργετική για την… «τσέπη» της επιχείρησής σας μακροπρόθεσμα.

 

Συνοψίζοντας, το επώνυμο, προσωποποιημένο packaging μπορεί να σας βοηθήσει με την ανάπτυξη αναγνωρισιμότητας του brand, τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας των πελατών μέσα από value for money προϊόντα και τον περιορισμό των shipping costs, αυξάνοντας σημαντικά την κερδοφορία της επιχείρησης σας. Αξιοποιήστε τις καινοτόμες λύσεις packaging του Pack It Up, δημιουργώντας προσωποποιημένες συσκευασίες, κορυφαίας ποιότητας, για κάθε σας ανάγκη.