Κάνε την επιχείρησή σου ανταγωνιστική και ενδυνάμωσε τη φήμη της υιοθετώντας πράσινες λύσεις και αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις πλαστικές συσκευασίες.

381 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορριμμάτων παράγοντας παγκοσμίως κάθε χρόνο, αριθμός που αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2034. Το 50% είναι πλαστικό μιας χρήσης ενώ μόλις το 9% ανακυκλώνεται, προκαλώντας απειλητικό πρόβλημα στο περιβάλλον και την καθημερινότητά μας. Οργανώσεις, θεσμικά όργανα, επιχειρήσεις και ιδιώτες κάνουν συντονισμένες προσπάθειες για να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική συνείδηση στο κοινωνικό σύνολο και να κινητοποιήσουν για δράση με πρακτικές που είναι περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον.

Αν δραστηριοποιείσαι ήδη στο εμπόριο ή αν ετοιμάζεσαι να ξεκινήσεις τώρα μία επιχείρηση, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχουν μία σειρά από ενέργειες που προσκαλείσαι να ακολουθήσεις προκειμένου να αναδείξεις την πράσινη ταυτότητά σου. Μία από αυτές είναι και η προτίμηση των οικολογικών συσκευασιών έναντι των πλαστικών.

Γιατί όμως η βιωσιμότητα είναι σημαντική για μία επιχείρηση;

78% των καταναλωτών πιστεύουν στη σπουδαιότητα της βιωσιμότητας (πηγή: Nielsen IQ)

55% των καταναλωτών είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα σε προϊόντα που προέρχονται από eco-friendly επιχειρήσεις (πηγή: Lending Tree)

84% των καταναλωτών δηλώνουν ότι οι κακές περιβαλλοντικές πρακτικές είναι ικανές να τους απομακρύνουν από μία επιχείρηση (πηγή: The RoundUp)

63% των καταναλωτών έχει ήδη κάνει κάποια βήματα για να αναθεωρήσει τον τρόπο ζωής του, συμπεριλαμβανομένης και της υιοθέτησης πιο πράσινων αγοραστικών συνηθειών (πηγή: PR Newswire)

86% των καταναλωτών ηλικίας κάτω των 45 χρόνων έδειξε προθυμία να πληρώσει περισσότερα για βιώσιμες συσκευασίες (πηγή: PR Newswire)

Οι παραπάνω αριθμοί αποδεικνύουν επομένως, τη στροφή των καταναλωτών προς ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον ενώ είναι πιο πρόθυμοι να υποστηρίξουν εταιρείες και brands που υιοθετούν πράσινες, εναλλακτικές λύσεις. Αν αναρωτιέσαι τι επιλογές υπάρχουν σε επίπεδο συσκευασιών, στη συνέχεια θα σου παρουσιάσουμε όλες τις διαθέσιμες εναλλακτικές που έχουν ως στόχο να αναδείξουν την πράσινη συνείδηση της επιχείρησής σου και να προσεγγίσουν περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο κοινό.

1. Eco-friendly Κουτιά

Τα κουτιά είναι η πρώτη σκέψη κάθε επιχείρησης όταν καλείται να επιλέξει συσκευασία, ειδικά αν δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Ωστόσο, η αύξηση της συνειδητοποίησης για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πλαστικών συσκευασιών έχει οδηγήσει πολλές εταιρείες να εξετάσουν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. Τα eco-friendly κουτιά έχουν καταστεί ιδιαίτερα δημοφιλή, παρέχοντας μια ισχυρή απάντηση στην ανάγκη για πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές. Κάθε σύγχρονη επιχείρηση μπορεί να κάνει τη μετάβαση σε βιώσιμες συσκευασίες χωρίς να χάσει κανένα από τα πλεονεκτήματα όπως η αντοχή, η ασφάλεια ή το χαμηλό κόστος. Επιλέξτε κουτιά με βάση το μέγεθος των προϊόντων σας και εξασφαλίστε την ασφαλή μεταφορά τους και τη σωστή παρουσίασή τους στους πελάτες σας.

2. Eco-friendly φάκελος courier bag

Μία δεύτερη οικολογική επιλογή που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα και έρχεται με αρκετά πλεονεκτήματα για το περιβάλλον συμβάλλοντας στη μείωση των πλαστικών αποβλήτων και στον περιορισμό χρήσης ορυκτών και φυσικών πόρων είναι οι courier bags. Οι φάκελοι «courier bag» αποτελούν ένα καινοτόμο προϊόν, που συνδυάζει άνεση και στυλ με την αντοχή και την προστασία του περιβάλλοντος. Προτιμήστε τους για να καλύψουν την ανάγκη σας για πολλά τεμάχια ενώ σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να σχεδιαστούν και σε διαστάσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας.

3. Χάρτινες τσάντες

Βιώσιμες εναλλακτικές υπάρχουν και στις τσάντες το δημοφιλέστερο είδος συσκευασίας των επιχειρήσεων καθώς είναι εξαιρετικά πρακτικές για τη μεταφορά των προϊόντων. Συνήθως κατασκευάζονται από χαρτιά kraft που είναι συνώνυμα με την ανθεκτικότητα, την ποιότητα και τη βιωσιμότητα καθώς μπορούν να ανακυκλωθούν. Προσφέρουν ευελιξία στον σχεδιασμό, με δυνατότητα προσαρμογής των διαστάσεων και του χρώματος ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας. Επιπλέον, οι χάρτινες τσάντες μπορούν να προσωποποιηθούν με την εκτύπωση του λογοτύπου της εταιρείας, προσθέτοντας έτσι μια πινελιά της μοναδικότητας και ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητα του brand. Η επιλογή μιας 100% οικολογικής συσκευασίας, δεν είναι μόνο μια ένδειξη της δέσμευσης της επιχείρησης προς τη βιωσιμότητα, αλλά και μια στρατηγική που αναδεικνύει την εταιρική κοινωνική ευθύνη και ενισχύει την εμπιστοσύνη των πελατών.

4. Χάρτινα αυτοκόλλητα

Για εσάς που δίνετε προσοχή στη λεπτομέρεια των συσκευασιών σας, τα χάρτινα αυτοκόλλητα είναι η βιώσιμη λύση που αναζητούσατε καθώς λειτουργούν ως μια περαιτέρω προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της επιχείρησής σας. Τα χάρτινα αυτοκόλλητα, κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμο χαρτί, προσφέρουν μια οικολογικά υπεύθυνη επιλογή, χωρίς να θυσιάζεται η χρηστικότητα ή η κομψότητα. Μπορείτε να επιλέξετε το δικό σας αυτοκόλλητο μέσα από μία τεράστια γκάμα σχημάτων, από κλασικά σχέδια όπως ο κύκλος μέχρι πιο ιδιαίτερα όπως η καρδιά.

Αρκεί όμως μόνο η επιλογή μίας βιώσιμης συσκευασίας για την ανάδειξη της πράσινης συνείδησής σας; Ένα ακόμα στοιχείο που οφείλετε να αξιολογήσετε είναι και το μέγεθος της συσκευασίας. Απλώς αναλογιστείτε  πόσο υλικό καταναλώνεται όταν επιλέγετε ένα μέγεθος συσκευασίας για όλες τις παραγγελίες σας. Μελετήστε τα προϊόντα σας, εκτιμήστε τις διαστάσεις των προϊόντων σας και διαμορφώστε τις συσκευασίες σας ανάλογα. Η φιλοσοφία του “less is more” σημαίνει μικρότερη κατανάλωση πρώτων υλών και επομένως πράσινες λύσεις συσκευασίας προς όφελος του περιβάλλοντος.

Από πού να ξεκινήσετε; Η έμπειρη ομάδα του PackitUp βρίσκεται στο πλευρό σας για να σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα στην επιλογή της κατάλληλης συσκευασίας για εσάς. Βάζοντας και εμείς το δικό μας λιθαράκι στην προστασία του περιβάλλοντος, προσθέτουμε διαρκώς στη συλλογή μας πράσινες λύσεις σε είδη συσκευασίας τα οποία σας προσκαλούμε να υιοθετήσετε.

Επικοινωνήστε μαζί μας για κάθε απορία ή διευκρίνιση.