Μία πρωτότυπη ιδέα είναι η αρχή για να μπεις κι εσύ στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων (startups), είναι όμως αρκετή για να σε κατατάξει στο  μόλις 10% των startups που καταφέρνουν να επιβιώσουν;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 90% των startups αποτυγχάνουν (πηγή: Failory) ενώ μόλις το 40% των νεοφυών επιχειρήσεων επιτυγχάνει να σημειώσει κέρδος. (πηγή: Small Business Trends). Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της εταιρικής ταυτότητας στην επιτυχία μίας επιχείρησης, ειδικά όταν έχετε μόλις επτά δευτερόλεπτα στη διάθεσή σας για να κάνετε μία πρώτη εντύπωση και να κερδίσετε το κοινό σας; (πηγή:Forbes) 

Έχουν γραφτεί δεκάδες οδηγοί επιβίωσης για νεοφυείς επιχειρήσεις που επιθυμούν να κάνουν τη διαφορά και να παραμείνουν στο «παιχνίδι», όμως εδώ θα μιλήσουμε για τα απαραίτητα υλικά που ολοκληρώνουν την εταιρική σας ταυτότητα, σας βοηθούν να πάρετε το προβάδισμα και να δικαιωθούν οι κόποι σας και η επένδυσή σας.

Η διαμόρφωση της εταιρικής σας ταυτότητας βρίσκεται ή θα έπρεπε να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα πράγματα στα οποία πρέπει να επενδύσει κάθε καινούργια επιχείρηση. Σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό οικοσύστημα που στηρίζεται κατά κύριο λόγο στις χρηματοδοτήσεις τρίτων, η καθημερινότητά σας μοιράζεται ανάμεσα σε συναντήσεις, εκδηλώσεις ή συνέδρια και είναι γεμάτη με νέες γνωριμίες που στοχεύετε να πιστέψουν και να στηρίξουν την ιδέα σας.

Μία νέα γνωριμία ξεκινάει με την ανταλλαγή επαγγελματικών καρτών και ολοκληρώνεται με ένα ενημερωτικό φυλλάδιο/folder στο οποίο παρουσιάζεται η ιδέα σας και προβάλλονται τα δυνατά σημεία της επιχείρησή σας. Αφήστε το αποτύπωμά σας επενδύοντας στη δημιουργία ποιοτικού έντυπου υλικού το οποίο δεν θα «χαθεί» σε στοίβες από επαγγελματικές κάρτες και ενημερωτικά φυλλάδια. Όταν μάλιστα η ποιότητα συμβαδίζει με προσιτές και οικονομικές λύσεις που δεν απαιτούν να ξοδέψετε το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού σας, τότε μπορείτε να είσαστε σίγουροι ότι έχετε κάνει την πιο συμφέρουσα επιλογή.

Πολύ νωρίς στα επιχειρηματικά σας βήματα, θα πάρετε στρατηγικά την απόφαση να κάνετε ακόμα πιο αισθητή την παρουσία σας σε εκδηλώσεις και συνέδρια, διεκδικώντας αρκετά τετραγωνικά  χώρου με κάποιο περίπτερο που προωθεί την start up επιχείρησή σας.

 Ο τρόπος που θα επιλέξετε να παρουσιαστείτε είναι καθοριστικής σημασίας για την εντύπωση που θα αφήσετε σε κάθε επισκέπτη που θα θέλει να σας γνωρίσει. Επενδύστε σε άριστης ποιότητας roll-up banners, επιδαπέδιa stands, προωθητικά τραπέζια και flag banners με το λογότυπό σας και τα κεντρικά σας μηνύματα, για να αυξήσετε  το “brand awareness”, να ενισχύσετε την αξιοπιστία σας και να πραγματοποιήσετε μία αξιομνημόνευτη επαγγελματική εμφάνιση. Θυμηθείτε, έχετε μόλις επτά δευτερόλεπτα να κερδίσετε το κοινό σας!

Από το παιχνίδι των «εντυπώσεων» δεν μπορεί να απουσιάζει η χρήση προωθητικών προϊόντων για να εξασφαλίσετε την προβολή και την προώθηση της επιχείρησής σας σε ένα ευρύτερο  κοινό. 90% των ανθρώπων που λαμβάνουν ένα προωθητικό προϊόν μπορούν να ανακαλέσουν το όνομα του brand ενώ το 90% των ανθρώπων που έχουν λάβει ένα προωθητικό προϊόν τελικά συνεργάστηκαν με την επιχείρηση που τους το έστειλε (πηγή: PROmotion Marketing, LLC).

 Είτε πρόκειται για branded κούπες, σακίδια, μπρελόκ, σουβέρ, mousepads ή παγούρια, τα προωθητικά προϊόντα σας βοηθούν να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό, ενισχύουν την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησής σας, προσελκύουν νέο πελατολόγιο και δημιουργούν πιο προσωπικές, μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες σας. 6 στους 10 καταναλωτές κρατούν τα προωθητικά προϊόντα για τουλάχιστον δύο χρόνια (πηγη: Sageworld) ενώ τα προωθητικά προϊόντα επιφέρουν έως και 500% περισσότερες συστάσεις συγκριτικά με μία κριτική (πηγή:  PROmotion Marketing, LLC).

Ιδιαίτερα σημαντική είναι ωστόσο και η ποιότητα των προωθητικών προϊόντων για την ενίσχυση της αξιοπιστίας της επιχείρησής σας. 72% των καταναλωτών συνδέουν την ποιότητα των προωθητικών προϊόντων με τη φήμη και το κύρος της επιχείρησης (Πηγή: PPAI).

Στην packitup μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από μία τεράστια γκάμα το ποιοτικό προωθητικό προϊόν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της επιχείρησής σας και να το προσωποποιήσετε με βάση την εκάστοτε περίσταση. Για περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να βρούμε από κοινού την καλύτερη δυνατή λύση για την αποτύπωση της εταιρικής σας ταυτότητας σε έντυπο και προωθητικό υλικό.