Μαλακό, απαλό, δείγμα πολυτέλειας και κομψότητας, το χαρτί αφής αποτελεί την πιο σημαντική πινελιά με την οποία μπορείς να απογειώσεις την εμφάνιση της παραγγελίας του πελάτη σου. Συνήθως χρησιμοποιείται ως γέμισμα για να συντροφεύσει το εσωτερικό μίας συσκευασίας, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που λειτουργεί ως ένα όμορφο υλικό για να ντύσεις το προϊόν της παραγγελίας του πελάτη σου.  

Εάν ανήκεις στην κατηγορία των επιχειρηματιών που θέλουν να προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή και να χτίσουν ένα πιστό δίκτυο πελατών, τότε, το χαρτί αφής δεν πρέπει να λείπει από τη συσκευασία των παραγγελιών σου. Είτε διαθέτεις φυσικό κατάστημα είτε δραστηριοποιείσαι στον χώρο των e-shops, θα βρεις αρκετές επιλογές σε χαρτιά αφής άριστης ποιότητας, με δυνατότητες εκτύπωσης σε πολλά χρώματα, με μελάνια νερού, 100% οικολογικά χωρίς τη χρήση χημικών. Προτίμησε χαρτιά Kraft με επίχρυση από τη μία όψη για την καλύτερη απόδοση του λογοτύπου σου.  

Πόσο σημαντικό όμως είναι το χαρτί αφής για την επιχείρησή σου και γιατί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείψεις τη χρήση του όταν συσκευάζεις μία παραγγελία σου; Σε αυτό το άρθρο, παρουσιάζουμε 3+1 λόγους που θα σε παρακινήσουν να αναζητήσεις το κατάλληλο για το κατάστημά σου χαρτί αφής.  


 

1. Προσφέρει έξτρα προστασία στα προϊόντα σου  

Το χαρτί αφής μπορεί να λειτουργήσει ως ένα επιπλέον δίχτυ προστασίας των προϊόντων σου είτε πρόκειται για κοσμήματα, είτε για ευαίσθητα ρούχα είτε για λευκά είδη και διακοσμητικά αντικείμενα. Προστατεύει τα προϊόντα σου από τυχόν γδαρσίματα, τη σκόνη ή τον κίνδυνο να φτάσουν στον πελάτη σου βρώμικα και ταλαιπωρημένα. Μην ξεχνάς άλλωστε, ότι ο πελάτης σου, ανεξάρτητα από το ύψος της τιμής των προϊόντων, θέλει να λαμβάνει την παραγγελία του αψεγάδιαστη.  


 

2. Ενισχύει της φήμη της επιχείρησής σου 

Έχουμε επιμείνει πολλές φορές στη σπουδαιότητα της σωστής συσκευασίας για την ενίσχυση της φήμης του καταστήματός σου, γνωστό και ως brand awareness. Το χαρτί αφής αφενός μπορεί να λειτουργήσει ως καμβάς για το λογότυπό σου, βοηθώντας τον πελάτη σου να κρατήσει στη μνήμη του το brand σου και αφετέρου η χρήση του δίνει την αίσθηση ότι το προϊόν σου είναι πολύτιμο και χρειάζεται φροντίδα. Είναι αυτή η αίσθηση πολυτέλειας που κάνει τη διαφορά. Τι έχεις καταφέρει λοιπόν; Να προσδώσεις υπεραξία στο προϊόν σου και να αποτελέσεις μία μελλοντική αγοραστική επιλογή για τον πελάτη σου.  


 

3. Απογειώνει την “Unboxing Experience  

Η στιγμή που ο πελάτης σου παραλαμβάνει την παραγγελία του είναι ιερή. Πολλές φορές, ενδέχεται μάλιστα να είναι και η πρώτη «ουσιαστική» επαφή που έχει με το κατάστημά σου. Θέλει λοιπόν να ζήσει στο έπακρο αυτή τη στιγμή και να κάνει αυτή την εμπειρία όσο πιο συναρπαστική γίνεται. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι τα social media κατακλύζονται από ενδιαφέρον περιεχόμενο σχετικό με τη διαδικασία του unboxing, λαμβάνοντας εκατομμύρια views ή likes στις περιπτώσεις που η συσκευασία έχει κάτι το μοναδικό και το ξεχωριστό. Γιατί λοιπόν να χάσεις την ευκαιρία να εκτεθείς, εντελώς δωρεάν, στα ανυποψίαστα μάτια χιλιάδων πιθανών, μελλοντικών πελατών σου;  


 

4. Σε βοηθάει να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό  

Στο παιχνίδι του ανταγωνισμού, θέλεις να είσαι εσύ ο νικητής. Σίγουρα, υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να νικήσεις τον ανταγωνισμό και να κερδίσεις την προτίμηση των καταναλωτών. Η χρήση του χαρτιού αφής ωστόσο, είναι ένας απλός, οικονομικός και αποτελεσματικός τρόπος για να διεκδικήσεις την προσοχή των πελατών σου. Ανήκει στην κατηγορία των μικρών αλλά σημαντικών κινήσεων που μπορεί να κάνει μία επιχείρηση για να δείξει το σεβασμό της στον πελάτη που την προτίμησε και να τον ευχαριστήσει για την αγορά του. Όσο πιο πολύ προσέξεις τον εκάστοτε πελάτη, τόσο πιο πολύ θα σε «προσέξει» και αυτός στο μέλλον και θα σε προτιμήσει έναντι του ανταγωνισμού σου.  


 

Θα ξέρεις πολύ καλά ότι το κυνήγι των πελατών είναι ένας διαρκής αγώνας αντοχών που για να φτάσεις στον τερματισμό χρειάζεται να εφευρίσκεις ενδιαφέρουσες πρακτικές και αποτελεσματικούς μηχανισμούς. Οι άνθρωποι της Packitup βρίσκονται στο πλευρό σου για να σε καθοδηγούν και να σου προτείνουν λύσεις που θα ενισχύσουν την κερδοφορία της επιχείρησής σου, με γνώμονα τις ιδιαιτέρες ανάγκες σου. Θέλεις να σχεδιάσεις το χαρτί αφής της αρεσκείας σου; Η ειδικευμένη ομάδα μας είναι μόνο ένα τηλέφωνο ή ένα email μακριά. Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για να διερευνήσουμε πιθανούς τρόπους συνεργασίας.