Η πρωταρχική και βασικότερη αρχή του πώς τα επιχειρηματικά δώρα διαφοροποιούν το εταιρικό σας προφίλ συνοψίζεται στο εξής ρητό: «Οι άνθρωποι ξεχνούν τι είπατε, οι άνθρωποι ξεχνούν τι κάνατε. Όμως οι άνθρωποι ποτέ δεν ξεχνούν πώς τους κάνατε να αισθανθούν». Οι επιτυχημένες και υγιείς επιχειρήσεις στηρίζονται στη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων με τους πελάτες και τους συνεργάτες τους. Και αναμφισβήτητα, δεν υπάρχει αποτελεσματικότερος τρόπος για τη θεμελίωση μακροχρόνιων επιχειρηματικών σχέσεων από τα καλά επιχειρηματικά δώρα.

Τα μελετημένα επιχειρηματικά δώρα δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία στους παραλήπτες ενώ παράλληλα ενισχύουν την αναγνωρισιμότητα του brand σας, προσελκύουν νέους πελάτες και δημιουργούν σταθερές σχέσεις συνεργασίας. Σε ποιον δεν αρέσει να λαμβάνει δώρα; Πόσο μάλλον όταν αυτά είναι προσωποποιημένα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πελατών, προσεγμένα, με εκλεπτυσμένα υλικά και μέσα σε συσκευασίες που αναδεικνύουν το περιεχόμενο και κάνουν το unboxing εμπειρία προσμονής και χαράς.

Όμως, πώς τα επιχειρηματικά δώρα διαφοροποιούν το εταιρικό σας προφίλ;

Και η απάντηση είναι, ενισχύοντάς το. Τα επιχειρηματικά δώρα δημιουργούν ισχυρό προβάδισμα και δυνατό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες εταιρείες του ίδιου κλάδου, διότι:

1. Χτίζουν και βελτιώνουν το brand value σας. Δημιουργούν θετικά συναισθήματα σε σχέση με το brand σας. Το επιχειρηματικό δώρο δεν έχει να κάνει μόνο με εσάς, αλλά κυρίως με τον παραλήπτη, γι’ αυτό καλό είναι να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές. Πρέπει να είναι μελετημένο, να απευθύνεται σε targeted audience ώστε να προκαλέσει την κατάλληλη συναισθηματική φόρτιση σε σχέση με το brand σας και, φυσικά, να αναδεικνύεται με το κατάλληλο packaging. Σκεφτείτε ότι η συσκευασία προδιαθέτει τον πελάτη σας για την αξία του περιεχομένου πριν καν ανοίξει το δώρο!

2. Διασφαλίζουν σταθερές σχέσεις με τους πελάτες σας. Ένα καλό, ξεχωριστό και customized δώρο δίνει αξία στους πελάτες σας. Και η επένδυση στην αξία των πελατών σας ενισχύεται από το γεγονός ότι το δώρο που λαμβάνουν είναι απρόσμενο. Με αυτό τον τρόπο τούς δείχνετε ότι νοιάζεστε, ότι τους εκτιμάτε και ότι τους ανταμείβετε για την εμπιστοσύνη τους. Μια τέτοια ενέργεια προς τους πελάτες σας γεννά αισθήματα εμπιστοσύνης αλλά και την ασυνείδητη ανάγκη για ανταπόδοση της χειρονομίας εκ μέρους τους. Η αμοιβαιότητα που δημιουργείται μεταξύ εταιρείας-πελάτη εξασφαλίζει την αύξηση των επιχειρηματικών συναλλαγών τους μαζί σας και συνεπώς την αύξηση των πωλήσεων.

3. Προωθούν τις υπηρεσίες & τα προϊόντα σας. Ειδικά όταν το επιχειρηματικό δώρο ακολουθεί μελετημένη στρατηγική προώθησης, τότε οι πελάτες συνδέουν το εταιρικό σας προφίλ με το συγκεκριμένο δώρο. Για παράδειγμα, εάν δραστηριοποιείστε στον ταξιδιωτικό τομέα, ένα πρωτότυπο customized δώρο μιας ταξιδιωτικής συσκευασίας, με design που παραπέμπει στο brand σας, σίγουρα θα αποτυπωθεί στη μνήμη του πελάτη σας. Φροντίστε το δώρο να είναι θελκτικό, καλοσχεδιασμένο και πρακτικό, ώστε να μπορεί ο πελάτης να το χρησιμοποιεί. Όσο πιο χρήσιμο και εύχρηστο είναι ένα δώρο τόσο πιο πολύ χρησιμοποιείται και τόσο περισσότερο προβάλλεται. Κι όσο περισσότερο προβάλλεται τόσο πιο αναγνωρίσιμο γίνεται.

4. Αυξάνουν την απόδοση της επένδυσης (ROI). Όταν χρησιμοποιούνται ως μέρος της συνολικής στρατηγικής για την προώθηση του εταιρικού σας προφίλ, τα επιχειρηματικά δώρα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στο επίπεδο των ROI, δηλαδή στην απόδοση της επένδυσης. Και οι λόγοι είναι οι εξής:

  • Όταν το επιχειρηματικό δώρο προσφέρεται στον εργαζόμενο της εταιρείας, ο ρόλος του αποκτά αξία και ο ίδιος αντιλαμβάνεται την αξία του, δεσμεύεται και γίνεται πιο παραγωγικός.
  • Όταν το επιχειρηματικό δώρο προσφέρεται στον πελάτη, η τακτική αυτή λειτουργεί παρακινητικά για μελλοντικές συνεργασίες και εδραιώνει πιο σταθερές σχέσεις.
  • Όταν εσείς δίνετε αξία και επενδύεται στο brand σας, το ίδιο θα κάνουν και οι πελάτες σας για εσάς.

 

Ξεχωρίστε από το πλήθος. Διακριθείτε από τους ανταγωνιστές σας επενδύοντας σε στρατηγικές μάρκετινγκ στις οποίες η εμπειρία του packaging σε συνδυασμό με το κατάλληλο δώρο θα εκτοξεύσουν την αξία του εταιρικού σας προφίλ., που θα χαραχτεί στη μνήμη των πελατών και των συνεργατών σας ως το απόλυτο brand που δίνει αξία στις ανθρώπινες και, κατ’ επέκταση, στις δυνατές και σταθερές επιχειρηματικές σχέσεις.

Και αν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, ποια συσκευασία είναι πιο αντιπροσωπευτική για το brand σας ή πώς να επιλέξετε την καταλληλότερη συσκευασία για τα επιχειρηματικά δώρα που θέλετε να προσφέρετε, η ομάδα των packaging experts της Packitup είναι δίπλα σας για να σας συμβουλεύσει και να σας κατευθύνει σε κάθε σας μεγάλη απόφαση!