Είναι πιο δυνατές, αντέχουν για χρόνια και οι πελάτες μου είναι ευχαριστημένοι. Γιατί λοιπόν να επιλέξω χάρτινες τσάντες και να απαρνηθώ τις πλαστικές που έχω συνηθίσει εγώ και οι πελάτες μου; Σε αυτό το άρθρο, θα σε βοηθήσουμε να ανακαλύψεις κάποιους ιδιαίτερα σημαντικούς λόγους που θα σε παρακινήσουν να επιλέξεις χάρτινες τσάντες για την επιχείρησή σου.  

Η συσκευασία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της εταιρικής σου ταυτότητας ενώ είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να αναδείξεις τις αξίες και τις αρχές της επιχείρησής σου, εύκολα, δημιουργικά και το σημαντικότερο οικονομικά. Υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες στη δημιουργία συσκευασιών που κάνουν τη διαφορά, μπορείς να τους θυμηθείς εδώ, καθώς και κάποια μυστικά στην επιλογή της κατάλληλης συσκευασίας που ενδέχεται να ενισχύσουν την κερδοφορία της επιχείρησής σου.  

Δεν έχει σημασία αν διατηρείς online, offline κατάστημα ή και τα δύο, η συσκευασία έχει τη δύναμη να ενισχύσει τη φήμη της επιχείρησής σου ή και να την αποδυναμώσει. Στην επιλογή λοιπόν της συσκευασίας για την επιχείρησή σου, θα έρθει η στιγμή που θα κληθείς να αποφασίσεις εάν θα συνεχίσεις τη χρήση πλαστικών τσαντών ή θα αποτελέσεις μέρος της αλλαγής μέσα από χάρτινες τσάντες και συσκευασίες που προστατεύουν το περιβάλλον και αποτυπώνουν τη οικολογική συνείδηση της επιχείρησής σου.  


 

1. Δεν είμαι luxury brand. Μπορώ ακόμα να χρησιμοποιώ πλαστικές τσάντες.  

Κατά το παρελθόν, οι χάρτινες τσάντες ήταν πράγματι συνυφασμένες με luxury brands που ήθελαν να προσφέρουν το προνόμιο της  αποκλειστικότητας και της πολυτέλειας στους πελάτες τους. Είναι αυτή η αίσθηση του χαρτιού που κάνει το προϊόν να φαίνεται καλύτερο, πιο ποιοτικό και μοναδικό. Οι πελάτες αισθάνονται ότι έχουν αγοράσει ένα premium προϊόν το οποίο συνοδεύεται από μία προσεκτικά επιλεγμένη συσκευασία και η επιχείρησή σου καλλιεργεί αυτό το αφήγημα μέσα από τη συσκευασία του. Δεν θα το ήθελες αυτό για την επιχείρησή σου;  


 

2.  Οι πελάτες μου δεν δίνουν καμία σημασία στη συσκευασία.  

Η παραπάνω δήλωση είναι πολύ συχνά μία εύκολη δικαιολογία απλώς για να μην μπεις σε διαδικασία αλλαγής. Οι πελάτες σου πράγματι αξιολογούν τη συσκευασία σου και ενδέχεται να σε απορρίψουν ή να σε υποστηρίξουν με βάση το υλικό που έχεις επιλέξει για τη συσκευασία των προϊόντων. Σε πρόσφατη έρευνα του IPSOS, το 79% των συμμετεχόντων απάντησε ότι νιώθει πιο άνετα όταν κρατά χάρτινες συσκευασίες ενώ το 93% ανέδειξε το χαρτί ως το υλικό που θα έπρεπε να προτιμάται για τη συσκευασία. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να δεις τους πελάτες σου με μία πιο φρέσκια οπτική.  


 

3. Παίζει τόσο σημαντικό ρόλο τελικά αν οι συσκευασίες μου είναι φιλικές προς το περιβάλλον;  

Κι όμως… ναι. Οι πελάτες έχουν αρχίσει να ευαισθητοποιούνται σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος ενώ έχουν την απαίτηση τα brands που υποστηρίζουν να δηλώνουν την οικολογική τους συνείδηση, με κάθε τρόπο. Οι έρευνες επιβεβαιώνουν αυτή τη στροφή στη σκέψη των πελατών οι οποίοι προτιμούν συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον (πηγή: Nosto) και θεωρούν σημαντικό τα προϊόντα να έρχονται σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες (πηγή: Global Buying Green Report). Σημείωσε τέλος, ότι οι πελάτες δηλώνουν την επιθυμία τους να ξοδεύουν περισσότερα σε brands με οικολογική συνείδηση (πηγή: Nielsen).  


 

4. Ναι, αλλά τι επιλογές έχω στις χάρτινες τσάντες;  

Πολλές, είναι η απάντηση. Η αλλαγή στη νοοτροπία των πελατών για τις χάρτινες συσκευασίες έχει επηρεάσει θετικά και την εξέλιξη των χάρτινων τσαντών καθώς πλέον μπορείς να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα μέσα από μία ευρεία γκάμα διαθέσιμων επιλογών. Είτε είσαι μία επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης είτε είσαι ένα fashion brand, θα βρεις χάρτινες τσάντες τροφίμων, τσάντες πολυτελείας, τσάντες με χειρολαβή, τσάντες με πολύχρωμη εκτύπωση ή εκτύπωση θερμοτυπίας καθώς και top line τσάντες για πολυτέλεια και κομψότητα. Κράτα επίσης, ότι στις χάρτινες τσάντες η εκτύπωση είναι πολύ συχνά πιο εύκολη και πιο οικονομική.  


 

Γνωρίζουμε καλά ότι η επιλογή της κατάλληλης συσκευασίας δεν είναι μία εύκολη διαδικασία. Για τον λόγο αυτό, οι άνθρωποι της Packit Up βρίσκονται στο πλευρό σου  για να σου παρουσιάσουν τις διαθέσιμες επιλογές και να σε βοηθήσουν να σχεδιάσεις τις τσάντες σου όπως ακριβώς εσύ το επιθυμείς. Αναζήτησε τη σειρά που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες  και κλέψε τις εντυπώσεις - με τις χάρτινες τσάντες σου!